Dobro dosli

aa

petak, 7. listopada 2016.

UŽASNO OTKRIĆE: Ova SMRTONOSNA BUBA je pronađena u kupljenoj PILETINI!

j67j76j76


Međunarodna istraživačka grupa je otkrila potencijalno smtronosnu bubu u piletini, proizvedenoj širom Sjeverne Amerike i  Evrope. Ta buba dovodi do meticilin rezistentnih Staphylococcus aureus(MRSA) infekcija.

Predstavlja opasnost i za potrošače i radnike koji pakuju piletinu.  Evo šta trebate znati o ovoj bubi:

Ovo je nova vrsta MRSA otkrivena u Sjevernoj Americi i Evropi i prelazi lako sa hrane na ljude. Možete se zaraziti ako dođete u dodir sa zaraženom piletinom ili ako jedete nedovoljno skuhano meso.



Ne vrše se testiranja hrane na MRSA

Prema riječima DR. Lance Prince sa Antibiotic Resistance Action Centra, testovi koji se vrše zbog ispitivanja sigurnosti hrane, ne obuhvataju testiranje na MRSA.  Zato trebate paziti i kupovati samo organsku piletinu.

Tako nećete unositi piletinu bogatu nezdravim materijama i antibioticima. Antibiotici ne ubiajju sve bakterije, a preživjele bube s vremenom postaju jače i imune na antibiotike,


Ovo su savjeti za zaštitu od zaraze sa MRSA

Perite ruke sa sapunom i vodom prije dodira sa hranom.
Operite sve što je bilo u dodiru sa piletinom.
Pokrijte sve rane flasterom, prije nego što uzmete sirovu piletinu u ruke.
Držite piletinu u frižideru.
Koristite termometar kako biste utvrdili da je piletina skuhana na propisanoj temperaturi.
Ove bube postaju veliki problem
80 000 Amerikanaca je godišnje zaražno sa MRSA, a 11 000 od tih ljudi umre. Kanadska istraživanja pokazuju da 20-30 % populacije je zaraženo, a slične rezultate pokazala su i istraživanja u Evropi.



Upotreba antibiotika pri uzgoju životnija, samo pogoršava situaciju i povećava rezistentnost ove bube. Ako se upotreba antibiotika ne smanji, ova buba će postati još veća prijetnja za zdravlje, a broj zaraženih je već u porastu.


http://megagiga.info/

Nema komentara:

Objavi komentar