Dobro dosli

aa

srijeda, 5. listopada 2016.

ŠTA POZA U KOJOJ SPAVATE GOVORI O VAMA


Image result for ŠTA POZA U KOJOJ SPAVATE GOVORI O VAMA

Ležite na leđima, glava vam je zabačena u stranu, ruke opružene pored tela. Vojnička poza je slična onoj u jogi, kada se radi duboka meditacija. Ovu pozu prirodno zauzimaju oni koji pate od jakih glavobolja jer im ona umanjuje bol.

Značenje: Otvoreni ste, ali imate preciznu viziju sveta od koje ne odustajete. Odgovorni ste, idete pravo ka cilju, ali ponekad od sebe zahtevate previše. Oprostite sebi poneku grešku i posvetite sebi više vremena.
Zdravlje: Ovaj položaj je savršen za leđa jer kičmu drži pravom. Dobro bi bilo da jastuk podmetnete ispod kolena jer ćete se tako potpuno opustiti.

Položaj fetusa: Niste dovoljno sigurni u sebe



Ležite na jednoj strani, kolena su vam skupljena i povučena ka grudima, ruke savijene ispred lica. Ovaj položaj je nazvan po tome što spavač oponaša položaj bebe u majčinom stomaku. Profesor Izikovski smatra da žene najčešće spavaju u ovoj pozi, i to prvenstveno tokom mesečnog ciklusa, kada osećaju slabije ili jače bolove u stomaku.

Značenje: Ovu pozu uglavnom zauzimaju nesigurne osobe težeći da steknu sigurnost koju fetus ima u majčinoj materici.
Zdravlje: Da biste se potpuno odmorili u ovoj pozi, stručnjaci preporučuju da koristite deblji jastuk kako bi vam glava i kičma bili u jednoj ravni jer ćete se u suprotnom oslanjati samo na ramena.

Na stomaku: Bežite od realnosti



Uspevate da zaspite samo ako legnete na stomak. Položaj leta ili slobodnog pada najčešće zauzimaju oni koji pate od bolova u donjem delu leđa.

Značenje: Ako spavate u ovoj pozi, odbijate da se suočite sa stvarnošću i nesigurni ste.
Zdravlje: Ovakav položaj štetan je za vrat i vilicu. Stručnjaci preporučuju da zagrlite jastuk i da se okrenete na stranu.

Savijeni u luk: Stidljivi ste

Ležite na strani, noge su vam opružene, dok su leđa savijena ka napred. Ovom položaju najčešće pribegavaju oni koji hrču jer im olakšava disanje.

Značenje: Ovaj položaj ukazuje na to da ste često u sukobu sa sobom. Želite da u životu pokažete više inicijative, ali vas koči urođena stidljivost. Često se plašite da izrazite svoje želje do kraja.
Zdravlje: Ova poza može da bude štetna po zdravlje jer su vam leđa pod stalnom tenzijom. Najbolje bi bilo da stavite jastuk između butina jer će to leđa osloboditi pritiska.


http://www.tajnirecepti.com

Nema komentara:

Objavi komentar