Dobro dosli

aa

srijeda, 19. listopada 2016.

OVO MORATE ZNATI: Ako PUHNETE na palac to će imati nevjerojatan učinak na vaše tijelo!

palac puhanje zdravlje


Ljudsko tijelo je vrlo tajanstven, ponekad čudan operativni sistem. Problem se može pojaviti iznenada i rješiti isto tako. A neki od trikova kontrole organizma, jednostavno su zapanjujući.

Ovdje su neki od njih:

Nelagoda u grlu

Vrući čaj će, dakako, biti koristan, kao i ispiranje slanom vodom. Ali, tu je još jedan manje poznat način da se oslobodite od nelagode u grlu – trebate samo pročačkati uho! Otorhinolaryngologisti tvrde da čačkanje uha stimulira završetke ušiju, stvarajući grč mišića u grlu.

Strah od injekcije

Neki ljudi smatraju da je teško skupiti hrabrosti kada im je potrebno dati injekciju. Sljedeći put, prije toga, zakašljite se malo – to će pomoći odvratiti od bolnog postupka. Međutim, prvo upozoriti sestru o svom planu.

Začepljen nos

Jezikom pritisnite nepce, a zatim pritisnite područje iznad obrva s prstima. Nakon dvadeset sekundi osjećat ćete se puno bolje.



Spriječite ožiljke od opeklina

U slučaju opeklina, nemojte žuriti za vrećicu leda – samo lagano pritisnite spaljeno područje vašim prstima. Na taj način, se temperatura tog dijela tijela vrati na normalnu temperaturu tijela sporije, na prirodan način.

Zubobolja

Ovaj trik će biti koristan za one koji imaju osjetljive zube. Ako imate zubobolju, stavite vrećicu leda na svoju ruku, a zatim ga premjestiti u područje između palca i kažiprsta. Tu su živčani završetci ruke i lica. Oni će poslati odgovarajući signal u mozak, a bol će splasnuti.

Nervoza

Zvuči čudno, ali kako bi se smirili i vratili u normalu – pokušajte puhati na svoj palac. Budući da je odgovoran za tzv vagus nerve – vagus živac, što je doslovno veza između tijela i uma, odgovoran je za naše “intuicije”.

http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar