Dobro dosli

aa

srijeda, 19. listopada 2016.

Ovo je najučinkovitiji prirodni lijek za rak, dijabetes, holesterol i pretilost!

856856j



Kupus se već hiljadama godina koristi za liječenje raznih bolesti. Stari Grci su koristili kupus za liječenje zatvora ili trovanja gljivama. Egipćani su jeli kupus kako bi smanjili udio alkohola u vinu…

Kupus je veoma zdrav i ima prednost u liječenju teških bolesti kao što je rak. Idealna je i prevencija raka, baš zbog toga što sadrži antioksidanse, glukozinate i antiupalne suspstance.

Kupus je bogat vitaminom C, manganom i polifenolima koji daju antioksidansno dejstvo. Samo pola šoljebijelog  kupusa daje 50 mg polifenola, a crveni daje 30 mg antocijanina(crveni pigment polifenola).

Prilikom nedostatka antioksidanasa, metabolizam kisika je ugrožen, a to dovodi do povećanja rizika za nastanak raka.

Antocijanini koji se nalaze u kupusu su dnažna protuupalna jedinjenja. Nedostatak antiuupalnih tvari dovodi  do hroničnih upala.



Glukozinolati sadrže sumpor i azot koji su značajni za prevenciju raka. Istraživanja su pokazala da glukozinati liječe razne oblike raka, kao što su rak prostate, mokraćne bešike, debelog crijeva i raka dojke.

Istraživanja izvršena na miševima, su pokazala da su miševi kojima su davani ekstrakti kupusa 2 mjeseca, poboljšali funkciju bubrega i smanjili nivo šećera u krvi. Kupus je pun vlakana i odličan je kao prevencija dijabetesa.

Osim vitamina C, posjeduje i vitamin K koji je koristan za zgrušavanje krvi i zdravlje kostiju.  Samo pola zdjele  kupusa sadrži skoro 47% preporučene doze vitamina C i 102% doze vitamina K.

Podijelita sa vašim prijateljima i rodbinom ovaj članak kako bi dodatno bili upućeni u mnoge zdravstvene prednosti konzumiranja kupusa.


http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar