Dobro dosli

aa

srijeda, 19. listopada 2016.

Dodati 1 kap OVOG ULJA u čaj ili vodu i gledajte šta se događa vašim PLUĆIMA!

itzntz


Postoji oko 40 vrsta biljke origana, ali se vjeruje da ulje od Origanum vulgare ima najbolje terapeutsko dejstvo.

Sezonske alergije su veoma zastupljene, a izazivaju kašalj, kihanje, svrab i suzenje očiju. To može biti veoma neugodno i negativno se odražava na naše aktivnosti.

Ulje origana je idealan lijek za mnoga stanja. Može se koristiti lokalno za liječenje gljivica na noktima, uklanjanje bradavoca, ali se ne preporučuje nanositi na otvorene rane.



Bori se protiv gljivica(Candida), kolitisa, raka, upala, astme, alergija i infekcija disajnih puteva. Reguliše nivo hormona, olakšava proces menopauze i menstrualni period.

Preporučuje se kupovina eteričnog ulja origana visokog kvaliteta. Ipak, morate paziti jer je ulje origana izuzetno jako, te pazite da ne koristite velike količine.

Origano za čišćenje pluća

Nanestite 1 ili 2 kapi na dlan i trljajte dlanove kako bi se ulje zagrijalo. Zatim udišite i operite ruke nakon toga, a posebno prije dodirivanja očiju. Možete pomiješati 1 kap eteričnog ulja origana sa medom u toplu vodu.

Ne koristite ga više od 10 dana jer pretjerana upotreba može dovesti da ubijanja dobrih crijevnih bakterija ili postati toksična za jetru.



Napomena:

Ne prepručuje se djeci, trudnicama i dojiljama. Može drastično smanjiti nivo šećera u krvi i uticati loše na oboljele od dijabetesa.

Možete se konsultovati sa doktorom, ako imate specifične zdravstvene probleme i niste upoznati sa djelovanjem origana na ta stanja.

Za više postova o zdravlju i prirodnim lijekovima ne oklijevajte i posjetite našu web stranicu često i podijelite je sa svojim prijateljima.

http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar