Dobro dosli

aa

četvrtak, 27. listopada 2016.

Nakon ovoga više NIKADA nećete pripremati hranu u ALUMINIJSKOJ FOLIJI!

u876hj76


Mnogi ljudi koriste aluminijsku foliju za pripremu obroka ne znajući da rade nešto pogrešno. Ovaj način pripreme hrane svakako je zgodan, ali je zapravo povezan s mnogim ozbiljnim zdravstvenim problemima.

Aluminij je prirodni otrovan element i svakako ne bi trebali koristiti blizu svoje hrane. Ako koristite ovaj trik za kuhanje, prestanite odmah.

Ako ste preeksponirani aluminiju, on će se učitati u vaše tijelo sa štetnim toksinima. Naše tijelo je izrađeno na način koji omogućava da se očisti od toksina samo. Stručnjaci iz Sinai Hospital tvrde da aluminij ima tendenciju nakupljanja u organizmu i dovodi do štetnih trovanja aluminijom.



Ovo je ozbiljno zdravstveno stanje koje izaziva patnju sistema i bolove, grčeve u mišićima i slabost, zbunjenost i napade. Djeca pretjerano izložena aluminiju imaju problema s njihovim rastom i razvojem.

Ova vrsta trovanja također je povezana s respiratornim problemima, anemijom i poremećajem živčanog sistema. Prema nekoliko znanstvenih studija, izlaganje aluminiju može dovesti do oštećenja i deformacija fetusa. Ovo je definitivno proizvod koji biste trebali izbjegavati.

Za više postova o zdravlju ne oklijevajte i slobodno posjetite našu web stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima.

http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar