Dobro dosli

aa

petak, 21. listopada 2016.

Američka vlada konačno priznala: Ova biljka zaista ubija stanice RAKA!

745745


Već dugo se govori o ljekovitim svojstvima kanabisa (marihuane), a ta ljekovita svojstva se vežu i zaliječenje teških oboljenja kao što je rak.

Utrvđeno je da kanabis ima antiuupalna, antivirusna svojstva, da ublažava bolove i grčeve mišića kod oboljelih od multiple skleroze, a posjeduje i antikancerogena svojstva.

Vlada SAD-a je dodala stranicu o upotrebi kanabisa i kanabinoidnih sredstava. Navodi se da se kanabis može koristiti u liječenju raka, pušenjem, jedenjem ili pijenjem čaja od kanabisa.



Nekoliko istraživanja je pokazalo da kanabis može smanjiti tumor na mozgu i ubiti ćelije raka. Vlada SAD-a želi priznati antikancerogena svojstva kanabisa, ali mnoge države to još ne čine.

To je zbog činjenice da bi mnogi zloupotrijebli upotrebu kanabisa. Ipak, trebalo bi omogućiti oboljelima da imaju priliku konzumacije kanabisa u svrhu liječenja. Legalizacija u te svrhe i dobijanje kanabisa na recept bi bila odlična stvar.

Za više postova o zdravlju i prirodnim lijekovima posjetite našu web stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima.

http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar