Dobro dosli

aa

četvrtak, 27. listopada 2016.

Alarmantno: Previše ŠEĆERA u tijelu može uzrokovati OVE strašne posljedice!

745745g


Svi vole šećer i dodaju ga čaju, kafi i ostalim napicima, a nalazi se i u mnogim proizvodima kao što su gazirani sokovi, slatkiši itd.

Mnogi čak i pretjeruju, te previše zaslađuju napitke. Budite svjesni da čaj kome dodate šećer, gubi svoj efekat. Previše šećera uzrokuje poremećaje metabolizma, debljanje, pretilost, povišene trigliceride, holesterol u krvi, povećava krvni pritisak, a dovodi i do dijabetesa. Previše šećera djeluje na jetru i uzrokuju oštećenja slična oštećenjima koje uzrokuje alkohol. Pretjerani unos šećera je, kako vidimo, povezan sa mnogim oboljenjima. Velike količine šećera dovode do povećanja nivoa mokraćne kiseline, a to dovodi do bubrežnih i srčanih oboljenja. Zbog svih navedenih razloga, biste trebali kontrolisati unos šećera. Zato izbjegavajte gazirana, neprirodna pićai nezdravu hranu.

Pijte prirodne sokove i jedite zdravo. Najbitnija je mjera i pridržavanje, zato možete umjesto običnog bijelog šećera, koristiti zdravi med koji ima mnoge zdravstvene prednosti. Za više postova o zdravlju ne oklijevajte i slobodno posjetite našu web stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima.

Preuzeto sa: http://www.narodnamedicina.info/2016/10/27/alarmantno-previse-secera-u-tijelu-moze-uzrokovati-ove-strasne-posljedice/

Nema komentara:

Objavi komentar