Dobro dosli

aa

četvrtak, 20. listopada 2016.

Zbog statusa na FB izgubili sve što su imalI! Sada upozoravaju: Nemojte napraviti OVU grešku!

346363643


Mark i Beki su sasvim običan par sa djetetom i trebali su da se presele u njihov novi dom. Za to su angažovali “profesionalnce”, čiji je zadatak bio da im utovare sve stvari i prevezu ih do nove adrese. Nakon nekog vremena, na Internetu su pronašli firmu, čiji je vlasnik bio izvjesni Li Grin.

Profil kompanije kao i njihova internet stranica su djelovali vrlo ozbiljno, a čak su se i lično sastali sa Lijem, kako bi se dogovorili oko svih detalja. Na dan selidbe, kamion za transport došao je tačno na vrijeme, sve je išlo po planu…

Sve njihove stvari su utovarili za manje od sat vremena, a Mark i Beki su oduševljeno pohvalili radnike. Međutim, sve to je zapravo bila jedna velika zabluda!

Kada se ova porodica dovezla do svoje nove kuće, čak ni nakon dva sata nije bilo ni traga od kamiona sa njihovim namještajem.



Na kraju se ispostavilo da ta kompanija zapravo uopšte ne postoji. Sve je to bila jedna prevara, a cilj je bio naravno da se klijentima izvuče novac iz džepa i ukradu sve stvari. Njih dvoje onako svjesni situacije u kojoj su se našli, kao i njihova mala beba ostali su bez ičega!

Dobili su kasnije svu moguću finansijsku i moralnu podršku svoje porodice i prijatelja, ali oni i dalje ne mogu da vjeruju šta im se dogodilo. Među ukradenim stvarima nalazile su se i njihove burme koje su sada nažalost zauvijek izgubljene.

Ovo je bila jedna velika lekcija za njih, ali i upozorenje za sve nas. Nikada ne možete biti dovoljno oprezni na Internetu! Podijelite ovu neprijatnu vijest sa vašim prijateljima kako bismo svi spriječili prevaranti iskoriste svoje nove žrtve!

http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar