Dobro dosli

aa

utorak, 18. listopada 2016.

Zatekla je skupi PRSTEN na vjetrobranskom staklu… Zamalo da se TRAGEDIJA desi!

645457


Savannah Nguyen je na svom facebook-u upozorila ljude o taktici koju koriste trgovci ljudima. Ona je podijelila priču svoje mame Sony, koja je zamalo pala u šake trgovaca ljudima.

Poslije kupovine, Sony je otišla do svog auta i zapazila je kako se iza nje sporo vuče auto sa zatamnjenim staklima. Instinkt je nije prevario te je odlučila bježati.

Nakon što je pobjegla, zapazila je „poklon“ na vjetrobranskom staklu svog auta. To je trik koji koriste trgovci ljudima, stavljajući skupi nakit sa porukom na vjetrobranska stakla.

Taj nakit odvuče pažnju žrtvi i onda je kidnapuje kriminalac. Dobro je što je Sony odmah pobjegla i nije obraćala pažnju na taj nakit. Savannah je napisala status na facebook-u kako bi upozorila mnoge:



„Ovo je upravo način na koji kriminalci kidnapuju žrtve. Žrtve želeći da pročitaju poruki i vide nakit, padaju u ruke trgovaca ljudima. Loša stvar se može dogoditi za tren.

Ne mogu ni zamisliti šta bi se dogodilo da je moja mama počela čitati tu poruku. Na sreću, odmah je pobjegla.
Zato upozoravam sve na ovaj scenario i podijelite ovo ostalima dok nije kasno.

Užasno je da se ovakve stvari dešavaju i u naseljenim područjima i u po bijela dana. Zato brinite o sebi, pogotovo tinejdžeri. Idite uvijek u grupama, ne budite zadubljeni u telefon dok hodate.

Nosite suzavac ili nešto da se odbranite. Predatori jedva čekaju da vide osobu, pogotovo ženu, da je sama, jer vjeruju da je tada najslabija.

Zato budite mnogo oprezni, edukujte se i ne vjerujte nepoznatima. Vjerujte intuiciji i naučite prepoznati opasnost i ako je nešto predobro da bi bilo istina, bježite!“

http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar