Dobro dosli

aa

četvrtak, 27. listopada 2016.

Žalila se na jak svrab svuda po tijelu, niko nije ni posumnjao da ju je napala ova podmukla bolest!

Lusi i Lijam Krosli bio je mladi bračni par, čekao ih je srećan i uzbudljiv život. Ali odjednom, Lusi je počela da se žali na svrab koji ju je izluđivao, a na svojoj koži nije vidjela ni osip ni ugrize. Lusi je ljekar rekao da je vrlo moguće da ima šugu, te joj je prepisao losion koji joj nimalo nije olakšao situaciju. Poslije mjesec dana konstantnog svraba, Lusina koža je počela da krvari, a nakon kontrole kod ljekara, prepisan joj je antihistaminik, jer je ljekar mislio da je svrab možda alergijski.



svadba


Nakon četiri mjeseca i desetak ljekarskih mišljenja, Lusi je dijagnostifikovan tumor jetre i žučnih vodova.

“Od trenutka kada su nam rekli da Lusi ima rak, ona se slomila. To je bio tako veliki šok. Dao sam sve od sebe da ne zaplačem, želio sam da budem jak zbog nje“ rekao je Liam Krosli, suprug.

Tumor je bio veliki samo nekoliko milimetara, ali pokazao se kao koban. Rak žučnih vodova je u porastu. U 2010. dijagnostikovano je 1832 slučaja od kojih he 1720 bilo smrtonosno, a tri godine kasnije 1965, a 2161 je preminulo. Ovi tumori su toliko mali i podmukli da čak i skeneri mogu da ih previde. Tiho napadaju sve dok osoba ne požuti od nagomilanih toksina u tijelu. Do tada, opaka bolest se već proširila i borba postaje sve teža, pa je samim tim i smrtnost od ovog oblika kancera velika. Lusi je, nažalost, bila jedan od takvih slučajeva.

“Rezultati su bili zastrašujući. Njen bilrubin je bio 395, a trebalo je da bude 17. Dobila je unutrašnje krvarenje zbog tumora, odvedena je na intervenciju ali se nikada nije probudila iz anestezije. Umrla je sa 29 godina. Ipak, uspjeli smo da se vjenčamo tri mjeseca prije toga. Volio bih da ljudi znaju više o ovoj bolesti kako niko ne bi osjećao bol koji ja osjećam.

Izvor: 24sata.rs

Nema komentara:

Objavi komentar