Dobro dosli

aa

četvrtak, 6. listopada 2016.

VRLO OPASNO: Evo šta vam se može dogoditi zbog sjedenja sa prekrštenim nogama!

436654


Vjerovatno su svi upoznati sa činjenicom da skoro svi ljudi širom svijeta kada sjede prebace jednu nogu preko druge i sjede sa takozvanim prekrštanim nogama.

To je običaj za mnoge ljude, vjerojatno zato što im daje više udoban sjedeći položaj. Ali, trebali bi biti vrlo oprezni, jer je nedavna studija otkrila da je sjedenje s prekrštenim nogama zapravo štetno za vas.

Evo što trebate znati – Prema ovoj studiji, prebacivanjem svoje noge stavljate pritisak na koštane živce druge noge u stražnjem dijelu koljena i to bi moglo oslabiti potkoljenice i stopala.



Istraživači su također otkrili da sjedenje sa prekrštenim nogama ili popularno indijsko sjedenje je još gore. Ono može uzrokovati paralizu živca u kosti nogu kosti paralizu živca, koji može dovesti do toga da prednji dio  stopala i prsti mogu ostati paralizovani.

Također, sjedeći na taj način vrlo vjerovatno ćete uzrokovatis bol u leđima i bol u vratu. Za više postova o zdravlju posjetite našu web stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima.


http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar