Dobro dosli

aa

petak, 28. listopada 2016.

Uzimao je 2 kašike kokosovog ulja 2 puta dnevno tokom 2 mjeseca – Ovo će vas šokirati!

i654


Alzheimerova bolest je veoma teška i uzrokuje gubitak pamćenja.  Pedijatrica Mary T. Newport je podijelila priču o svom mužu Steve-u kojem je ova bolest dijagnostikovana u njegovim pedesetim godinama.

Njegov parijetalni i frontalni režnjevi su bili uništeni i izgubio je kratkotrajno pamćenje. Koristio je klasične lijekove namijenjene toj bolesti, ali mu nisu pomagali.

Samo je izgubio na težini i pao je u depresiju. Njegova žena se zato odlučila okrenuti prirodnom rješenju, a toje kokosovo ulje. Davala je mužu dvije kašike ovog ulja dva puta dnevno uz hranu.

Nakon samo 2 mjeseca poslije ove terapije, Steveje bio sretniji, opušteniji i više je pričao. Nakon samo godinu dana je počeo prepoznavati članove porodice, koje je zbog bolesti zaboravio.A sva ova poboljšanja su se desila zbog kokosovog ulja. Osim za liječenje Alzheimerove bolesti, kokosovo ulje je odlično i u liječenju epilepsije, Parkinsonove bolesti, multiple skleroze, pa i dijabetesa. Idealno je i za prženje jer nije kalorično.

Istraživanja iz 2004. godine su pokazala da ovo ulje poboljšava memoriju, a ispitano je 20 ljudi oboljelih od Alzheimera. Nekima je dat običan placebo, a nekima kokosovo ulje.

Uoćeno je da se broj ketona kod povećao kod osoba koje su uzele kokosovo ulje, a to povećanje ketona je upravo ono što utiče na rješavanje tih zdravstvenih problema povezanih sa Alzheimerom i drugim bolestima.

Za još više postova o zdravlju i prirodnim lijekovima posjetite našu web stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima.

http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar