Dobro dosli

aa

utorak, 4. listopada 2016.

STRAŠNE POSLJEDICE: Tinejdžerka je provela 17 dana u komi, zbog nečega što je mislila da je OBIČNA PREHLADA!

pay-main-charlotte-hannibal-meningitis


Zdravlje je jedna od onih stvari koje svi uzimamo zdravo za gotovo.

Za mlade ljude bez prethodnih simptoma, zdravstveni problem u razvoju može se lako ignorirati ili umanjiti, posebno ako simptomi nisu previše strašni. To je razlog zašto je tako važno da mladi ljudi svuda postanu svjesni nevjerovatne opasnosti koju meningitis predstavlja za njihovo zdravlje.

Meningitis je upala membrane mozga, a je i smrtonosan je.



Kad si mlad, često misliš da si nepobjediv, ali meningitis je jedna od onih bolesti koja cilja na mlade. Jednu noć preko vikenda, Ana je izašla na house party sa prijateljima. Sutradan, ona se probudila sa mučninom, ali je mislila da je u pitanju prehlada.

Do ponedjeljka popodne, ona je bila previše bolesna da prisustvuje nastavi, a do utorka, već je bila u bolnici. Doktori su dijagnosticirali meningitis i septikemiju, poznato i kao trovanje krvi, što je komplikacija opasna po život od meningitisa. Provela je 17 dana u medicinski izazvanoj komi. Septikemija je uzrokovala nekrozu tkiva.

Njene noge, prsti, i vrh nosa su postali crni. Morali su joj amputirati obje donje noge. Sada, godinu dana poslije Ana je dobro i koristi prostetičke noge.

http://www.narodnilijekovi.info/

Nema komentara:

Objavi komentar