Dobro dosli

aa

srijeda, 5. listopada 2016.

Ova žena je izliječila bolni ARTRITIS u dvije sedmice! Koristila je samo jedan sastojak…

Artritis - Megagiga.info


Simptomi reumatoidnog artritisa često se razvijaju postupno tokom nekoliko sedmica, ali u nekim slučajevima može brzo napredovati tokom nekoliko dana.




Bol u zglobovima povezana s reumatoidnim artritisom je obično kao lupkanje i izrazito bolna. To je često u jutarnjim satima, te nakon određenog perioda neaktivnosti, piše “Megagiga“…


Linda Faulkner je žena kojoj je dijagnosticirano ovo neizlječivo stanje 2006. godine. Ona je pokušala niz tretmana od analgetika pa do steroida, sa malo uspjeha na kratko vrijeme.

Uprkos najboljim nastojanjima, bol, koja je započela u njezinim rukama, počela se širiti u leđima i vratu te je bila u porastu.

Linda je nedavno pročitala jedan članak u kojem se neka žena riješila bola od artritisa pijući mješavinu jabučnog octa i meda, te je bila spremna probati ovu metodu. Nije imala šta izgubiti…

Svako jutro i navečer Linda je pila mješavinu kašike meda i kašike octa sa malom količinom tople vode. Zanimljivo je da je u posljednje dvije sedmice, po prvi put otkad je razvila bolest osjetila drastično olakšanje.


“Nisam imala bolova u posljednjih nekoliko sedmica. U početku, bila sam gotovo uplašena da priznam da ovo radi, ali to je stvarno. Ja još uvijek ne mogu vjerovati“, kaže Linda.

Kako jabučni ocat oslobođa od bolnog artritisa

Nedostatak minerala može pogoršati bolove u zglobovima. Jabučni ocat sadrži kalcijum, magnezijum, kalijum i fosfor koje vaše tijelo treba kako bi ublažilo tu bol.

Također sadrži antioksidanse, beta-karoten, i octene kiseline. Anti-oksidansi blokiraju štetne efekte slobodnih radikala, spriječavajući oštećenja stanica i tkiva.

Kada se konzumira, jabučni ocat smanjuje bol i ukočenost te artritis otapanjem kristala koji se nakupljaju u zglobovima.

http://www.haber.ba

Nema komentara:

Objavi komentar