Dobro dosli

aa

petak, 28. listopada 2016.

Ono što se događa kada pritisnete OVAJ dio vašeg tijela je potpuno nevjerovatno!

98798j


Sigurno ste čuli za akupunkturu, tradicionalnu kinesku medicinu. Mnogi se prije okreću tim metodama neobične medicine, nego onoj klasičnoj.

Prema kineskoj medicini, ljudsko tijelo posjeduje meridijane i akupunkturne tačke. Pritiskom na te tačke, oslobađate životnu energiju “Chi“ i liječite mnoge zdravstvene probleme.

Postoji 12 meridijana koji povezuju vitalne organe, a te ključne tačke govore dosta o našem stanju. Stres može dovesti do mnogih zdravstvenih oboljenja, a da bismo  se riješili stresa, možemo pritiskati određene tačke.



CV17 Je tačka koja je povezana sa srcem i osjećajima, a nalazi se u središtu grudi. Pritiskanjem ove tačke ćete se osloboditi stresa i nervoze.

CV17 akupunturna tačka se može naći 4 prsta iznad donjeg kraja grudne kosti. Kada pronađete tu tačku, nježno masirajte područje.

Možete i sjediti tako da vam leđa budu prava i napravite položaj ruku kao da se molite. Stavite ruke u visini prsa i pritisnite tačku sa zadnje strane tačke. Dišite duboko tokom vježbe i stres i anksioznost će nestati.

http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar