Dobro dosli

aa

ponedjeljak, 3. listopada 2016.

Ona se oslobodila suhih i ispucalih stopala za 10 MINUTA! Ovo je njen tajni recept…

679679


Da li i vi patite od suhih stopala koja svrbe? Mnogo ljudi pati od ovog problema, zato što koža na stopalima nema uljne žlijezde, te su stopala suha.

Umjesto toga, žlijezde znojnice su jedine koje održavaju vlažnost. Nekada ni znojnice nisu u stanju održati stopala vlažnim. Stopala su suha, svrbe ili peku, što čini da se osjećate neugodno.

Ovo su rješenja za problem suhih stopala, možete probati koje vama najviše odgovara:

Limunov sok

Kiselina u limunu pomaže otopiti mrtve ćelije kože i zato se preporučuje namakanje stopala u limunov sok u trajanju od 10 minuta. Poslije odstranite mrtvu kožu sa stopala.



Maslinovo ulje

Posjeduje hidratantno dejstvo i zbog toga je idealno za ispucala stopala.  Možete dodat nekoliko kapi limuna ili ulja lavande kako biste poboljšali djelovanje.

Vazelin

Masirajte stopala vazelinom, uključujući i prste, a za bolji efekat stavite vazelin naveče i spavajte sa pamučnim čarapama. Tako će se vazelin bolje upiti, ali naravno uljutu isperite stopala.

Šećer

Napravite smjesu od maslinovog ulja i smeđeg šećera, koristeći jednake količine.  Masirajte stopala i poslije 10-15 minuta isperite sa hladnom vodom.


Med

Prirodni enzimi u medu mogu pomoći vašim stopalima da se oporave.  Zato stavite stopala u toplu vodu s medom. Poslije 10-15 minuta, vaša stopala će biti mekša.

Mlijeko

Mlijeko je bogato vitaminom A i ostalim nutrijentima koji pomažu koži da bude sjajnija i zdravija. Posjeduje i mliječnu kiselinu koja potiče nastajanje novih ćelija. Napravite kupku za stopala koristeći 1 šolju mlijeka i 5-7 šolja tople vode.

Susamovo ulje



Posjeduje vitamin E i tri vrste kiselina, a ima i antibakterijsko dejstvo. Držite stopala u toploj vodi 10 minuta, a zatim ih istrljajte susamovim uljem. Najbolje to uraditi prije spavanja.

Kurkuma

Iako će vam obojiti stopala u žuto, veoma je korisna i vrijedi probati. Pomiješajte 3 kašike kurkume u prahu sa nekoliko kapi kokosovog ulja i nanesite na stopala. Ostavite da stoji 20-30 minuta pa isperite toplom vodom i sapunom.

Podijelite ove recepte sa vašim prijateljima kako bi i oni lakše riješili problem ispucalih peta.


http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar