Dobro dosli

aa

srijeda, 19. listopada 2016.

Objesite EUKALIPTUS u tuš kabini i desiće vam se nešto NEVJEROVATNO!

457457

Bilo da ga koristite noću za opuštanje prije spavanja ili ujutro kada se probudite prije posla, tuš može biti savršen trenutak da imate malo više vremena za sebe.

Postoje prirodni načini za poboljšanje vašeg tuširanja. Jedan jednostavan, a opet vrlo učinkovit trik je da okačite eukaliptus na glavu od tuša.

Eukaliptus je moćna biljka poznata po svojoj sposobnosti ublažavanja simptoma respiratornih problema. Ona također ima protuupalna svojstva koja pomažu otvoriti dišne puteve u nosu i grlu. Na jednostavan način možete iskoristiti anti-upalnu snagu svježeg eukaliptusa dok se tuširate.



Stavljanje nekoliko grana svježeg eukaliptusa tokom pare koja se stvra u tušu aktivirat će se i pustiti korisna ulja u listovima. Kombinacija pare i eukaliptusa je fenomenalna za upaljene dišne puteve i zagušenja.

Nedavno sprovedena studija otkrila je da ulje eukaliptusa može imati antibakterijsko djelovanje na patogene bakterije u gornjim disajnim putevima.

Možda niste znali ali eukaliptus je izuzetno dobar i za vaše zube. Upotreba žvaka sa ekstraktom eukaliptusa može promovisati parodontno zdravlje, navodi se u studiji objavljenoj u časopisu Journal of Periodontology koji je ispitivao učinak guma za žvakanje koje sadrže ekstrakt eukaliptus.

http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar