Dobro dosli

aa

srijeda, 26. listopada 2016.

NISTE NI SVJESNI: Samo jedna kašika dnevno može eliminisati OVE zdravstvene probleme!


z56hj6


Svi mi sigurno imamo jabučnog octa u našoj kuhinji, a mnogi nisu svjesni da je to jedan od najmoćnijih i učinkovitijih sastojaka koji prirodno može liječiti brojne bolesti i stanja.

Ova nevjerovatna tekućina može pomoći u liječenju simptoma prehlade, štucanja, potiče gubitak težine i pomaže u prevenciji bolesti srca. A to je samo početak…

Ako počnete konzumirati kašiku jabučnog octa na dnevnoj bazi, doživjet ćete sljedeće pogodnosti:

Djeluje kao antioksidans

Pun je antioksidansima, uključujući i galne kiseline, katehin, kofein i klorogenu kiselinu, koje pomažu funkcijama tijela.

Zdrav holesterol

Jabučni ocat održava zdravu razinu holesterola i sprječava glavni uzrok visokog holesterola, arterijska oštećenja ili oksidacije.

Zdrav šećer u krvi

Prema brojnim istraživanjima, jabučni ocat ima moćna anti-glikemijska svojstva koja regulišu razinu šećera u krvi. Sprječava podizanje razine šećera u krvi.



Gorušica i refluks kiseline

Refluks kiseline je zapravo uzrokovan niskom količinom kiseline u želucu. Ako uzmete kašiku sirovog jabučnog octa u čaši vode, to će povećati sadržaj kiseline i na taj način riješiti problem.

Gubitak težine

Jabučni ocat je vrlo koristan u borbi sa viškom kila. Octena kiselina ubrzava metabolizam, smanjuje zadržavanje vode i smanjuje apetit.

Candida

Studija je potvrdila da se Candida može učinkovito eliminisati potrošnjom jabučnog octa na dnevnoj bazi za dva mjeseca. To je zbog činjenice da ocat ima moćne anti-gljivične osobine.

Sinusna zagušenja

Jabučni ocat je koristan u slučaju začepljenja sinusa, jer otapa sluz i olakšava eliminaciju iz tijela. Štoviše, on ima snažna antibakterijska djelovanja i na taj način je vrlo učinkovit u liječenju infekcija.

http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar