Dobro dosli

aa

srijeda, 26. listopada 2016.

MESNA STRUCA SA PUNJENJEM OD PIREA...OVO MI ZOVEMO "ALL IN ONE" ILI SVE U JEDNOM...KOMPLETAN RUCAK NA BRZINU A OKUS JE FANTASTICAN...

1


Zamjenu za tikvice mozete koristiti sve povrce po zelji ili mozete koristiti samo pire.Ovo vam je odlicna prilika da zavarate djecicu koja ne vole povrce.U ovo struci neca ga ni osjetiti.
SASTOJCI
1 salica 250 ml.
700gr. mljevenog mesa
2 jaja
1/2 salice kecapa
3X 1/4 salice panko mrvica ili obicne
1 manji luk
3 cena cesnjaka
sol i peper i vegeta(ako volite ljuto dodajte ljute paprike)
1 tikvica

300-400gr. pire krompir
1/2 salice topljivog sira po zelji
12 snita friske slanine(optional)

PRIPREMA
1.
Iskoristite ostatak pirea ili napravite friski.Tikvice isjecite na tanke snite,posolite i sotavite da puste tekucinu.
U meso dodajte jaja,kecap,sitno rendani luk i cesnjak,mrvice,sol,peper i vegeta.Umijesite sve dobro.
Na prozirnu foliju istresite meso za zatim oblikujte u kvadar.
2.
Na meso stavite tikvice ili drugo povrce po zelji.
3.

Preko tikvica pospite sa topljivim sirom po zelji.
4.
Preko sira stavite pire i razmazite.
5.
Pomocu folije urolajte u strucu.
6.
Strucu uvijte sa snitama friske slanine ali ovo je opcionalno.Ako ne zelite i ne morate.Moji obozavaju slaninu i to je kod mene pod obavezno.
Mozete zatvoriti krajeve sa fasiranim mesom ako mislite da ce vam fill iscuriti.
7.
Stavite da pece na 180C oko 50-60min.Ja sam pekla 50min.



Posluživanje
Ako ne upotrebljavate slaninu mozete posuti strucu sa kecapom i to zadnjih 20 min. pecenja.Takoder mozete smanjiti kolicinu sastojaka i prilagoditi broju vase obitelji.

http://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar