Dobro dosli

aa

nedjelja, 23. listopada 2016.

LJEKARI VAM OVO NIKADA NEĆE REĆI: 4 fantastična razloga zašto trebate mokriti POD TUŠEM!

764758Pred vama su četiri nevjerovatna razloga zbog čega je ovo i više nego poželjno…

Možda će vam zvučati čudno, po malo i gadno ali urin zapravo može da vam donese i neke koristi po vaše zdravlje. Zato sljedeći put kada budete pod tušem dobro razmislite o ovome što ćete pročitati.

1. Ako radite ovo, vi spašavate planetu

Agencija za zaštitu životne sredine u SAD-u je objavila da mokrenje pod tušem uštedi i do 27% protoka vode, jer ne morate puštati vodu u WC šolji.

2. Dezinfikuje ranu

Ukoliko imate ogrebotinu ili ožiljke, svježi urin će vam pomoći u njihovoj dezinfekciji. Urin čisti vašu ranu te ublažava bol i opušta tkivo. Ukoliko je rana ozbiljnija, svakako se prvo preporučuje odlazak ljekaru.3. Njega vaše kože

Urin je vrlo koristan i za liječenje osipa ili ekcema. Urea je aktivni sastojak mnogih krema i ulja za njegu kože. Dovodi pH vrijednost kože u ravnotežu i odlična je za suhu i osjetljivu kožu.

4.  Riješit će vas gljivica

Urin efikasno tretira ružne i dosadne gljivične infekcije na stopalu. Najbolji način jeste da se urin nanese na kožu pogođenu gljivicama. Bićete zapanjeni rezultatom, koji će se vidjeti već nakon nekoliko dana.

Za više postova o zdravlju ne oklijevajte i slobodno posjetite našu web stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima.

http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar