Dobro dosli

aa

ponedjeljak, 24. listopada 2016.

Godišnje ubije 2 miliona ljudi: Vodeći uzrok raka, infarkta i astme nalazi se u vašem domu!




Ako odmah u vašem domu počnete da primjenjujete ovih 8 koraka, znatno ćete smanjiti rizik od opakih bolesti karcinom

 Naučnici upozoravaju da svakodnevni kućni poslovi ili njihovo izbjegavanje i te kako mogu narušiti zdravlje cijele porodice! Na primjer, aktivnosti poput pranja ili kuhanja neizbiježno mijenjaju vazduh koji udišete u kući – korišćenje hemikalija pri brisanju podova ili prozora ispušta i do 900 vrsta toksičnih materija u vazduh! Takođe, u vašem toplom porodičnom gnijezdu po ćoškovima se kriju i buđ, polen, kao i ugljen monoksid, koje donosite na odjeći, prljavim sunđerima, šporeta na plin, pa je bolje da se preorjentišete na domaće proizvode. Najjaču vezu sa lošim kvalitetom vazduha u kući naučnici su pronašli sa srčanim oboljenjima, rakom pluća i razvojom astme. Simptomi koji ukazuju na zagađenje vazduha u vašem domu – Kašalj, suzenje očiju, ošamućenost, umor i glavobolja su neki od blažih znakova da je u vašoj kući vazduh zagađen.

Ali, mogu se javiti i jači simptomi, poput iritacije očiju, osipa, bolova u mišićima, disajnih problema, temperature ili osjećaja hladnoće, kao i slabljenje sluha, krvarenje iz nosa i plućne bolesti. Srećom, postoji 8 načina da drastično smanjite unos štetnih čestica, materija i mikroorganizama u dom i tako izbjegnete opasne bolesti! Počnite da ih primjenjujete odmah: 1. Vodite računa da svaki dan provjetrite svaku prostoriju domu. 2. Koristite ekološke proizvode za čišćenje – u njima se nalazi manje toksina i zagađivača, zbog čega će i vazduh biti svežiji i čistiji. 3. Umjesto dezodoransa u limenoj boci, koristite rol-on u plastičnoj kutijici 4. Nakon korišćenja, kao i tokom noći isključite sve uređaje iz struje koji ne moraju stalno da budu uključeni, poput frižidera, zamrzivača i slično.


 Ne zaboravite i na punjače, kada uređaj nije na punjenju, obavezno izvadite punjač iz utičnice jer ćete biti na dvostrukom dobitku – čistiji vazduh i manji račun za struju! 5. Na tepisima se skupljaju gljivice, prašina, grinje, dlake kućnih ljubimaca i još mnogo štetnih čestica, pa je bolje da se odlučite za drveni pod i kućne papuče! 6. Nikada u kuću ne ulazite obuveni, jer cipele na sebi nose brojne zagađivače, prljavštinu i zemlju, koju ćete tako razneti po celoj kući, a kasnije neminovno doći u kontakt sa njima. 7. Potrudite se da odjeću sušite napolju, na svežem vazduhu, a ukoliko nemate mogućnosti za to, što češće otvarajte prozore! 8. Redovno mijenjajte zavese na kadi, i obratite pažnju da ne budu od vinila – ovaj materijal zadržava vodu, pa se na njemu buđ razvija brzinom svjetlosti.


Crna statistika Procenjuje se da je neprovjetren stan i zagađen vazduh u kući uzrok broj jedan za razvoj bolesti u Evropi. Naučnici su otkrili iznenađujuću povezanost između izloženosti zagađivačima u zatvorenim prostorima i kardiovaskularnih bolesti, a brojna istraživanja potvrdila su da zagađenje vazduha indirektno uzrokuje i do dva miliona smrtnih slučajeva godišnje!

Preuzeto sa: http://www.narodnamedicina.info/2016/10/24/godisnje-ubije-2-miliona-ljudi-vodeci-uzrok-raka-infarkta-i-astme-nalazi-se-u-vasem-domu/

Nema komentara:

Objavi komentar