Dobro dosli

aa

utorak, 25. listopada 2016.

Da li vam se NOKTI listaju i PUCAJU?! Evo šta vam tijelo pokušava reći!

18


Mangan je mineral koji pruža antioksidativna svojstva i važan je za zarastanje rana, razvoj kostiju, metabolisanje ugljikohidrata, kolesterola, i amino kiselina.


 Ovaj mineral je od suštinskog značaja za jake i zdrave kosti i ključ za apsorpciju vitamina kao što su B i C koji su potrebni za promociju zdravlja i zaštite od raka mozga.


 Ako imate manjak ovog minerala možete doživjeti sljedeće simptome: vrtoglavica povraćanje mučnina slabost gubitak sluha slabi nokti i kosa Ako su slučajevi ekstremni, onda to može izazvati sljepilo, paralizu, konvulzije, i neplodnost.


 Kako bi se izbjegli opasnosti uzrokovane nedostatkom mangana morati ćete da uključite u svoju ishranu. Sjeme i orasi – najveći izvor mangana sadrže orasi i lješnjaci. Oni također sadrže magnezij, bakar, vitamin E, i vlakna. Špinat – jedna šolja sadrži više od 2 puta preporučene dnevne vrijednosti vitamina A i 6 puta više vitamina K.

Preuzeto sa: http://www.narodnamedicina.info/2016/10/25/da-li-vam-se-nokti-listaju-i-pucaju-evo-sta-vam-tijelo-pokusava-reci/

Nema komentara:

Objavi komentar