Dobro dosli

aa

srijeda, 26. listopada 2016.

Bio je narkoman i beskućnik, a zahvaljujući jednoj sitnici postao je milioner!

milslika


Halil Rafati ima 46 godina i danas je multimilioner te je vlasnik lanca sokovnih barova SunLife Organics, a prije samo par godina živio je bez krova nad glavom i bio je heroinski ovisnik. On je rođen u Toledu (SAD), Rafati je iz svog porodičnog doma pobjegao u Los Angeles jer je doživio se*sualno zlostavljanje.


 Neko vrijeme zarađivao je tako što je prodavao automobile bogatašima, ali mu se život brzo srušio pošto je probao heroin.


 Kobna godina bila je 2001. kada se na jednoj zabavi u Malibuu namjerno predozirao i skoro je umro. Narednih nekoliko godina je pokušavao da izbaci drogu iz života, ali uz malo uspjeha.


 Prelomni trenutak dogodio se kad je ušao u svijet superzdrave hrane. – U tom trenutku već sam dotakao dno. Nije moglo biti gore od toga, rekao je Rafati u svojoj ispovijesti za New York Times. Nakon toga on je odlučio da osnuje dom za trijezne, gdje je i napraviozaštitni znak lanca barova, smoothie Wolverine. – Svrha mu je bila da osvježi pacijente koji su boravili kod mene. U prvim danima trežnjenja letargija je jako brutalna, posebno ako se izvlačite iz dubokog dna nakon zloupotrebe droge i alkohola i zato bombe zdravog napitka mnogo pomažu, objašnjava jedan bogataš koji je o svojoj odiseji napisao knjigu Zaboravio sam da umrem (I Forgot To Die).

Preuzeto sa: http://www.narodnamedicina.info/2016/10/25/bio-je-narkoman-i-beskucnik-a-zahvaljujuci-jednoj-sitnici-postao-je-milioner/

Nema komentara:

Objavi komentar