Dobro dosli

aa

srijeda, 19. listopada 2016.

Ako vidite OVO u očima vašeg djeteta reagujte ODMAH, jer može biti prekasno!

turtur


Istraživanje koje je provedeno u zadnje vrijeme došlo je do zaključka da je čak 48% roditelja primijetilo ovaj simptom u očima svoje djece, ali stvar je u tome da samo mali broj njih misli da je to nešto što zaslužuje pažnju.

Tu činjenicu treba mijenjati i javnost treba informisati više o ovom stanju jer to može koštati nekoga života! Zato smo odlučili da vas informišemo o ozbiljnim simptomima koji se manifestiraju u dječijim očima.

Trogodišnji dječak je uzeo svoju sliku u kojoj je njegova tetka primijetila nešto čudno. Pogled mu je na fotografiji tj njegovo oko imalo čudan sjaj. Tetka je to rekla dječakovoj majci koja je mislila da je to samo sjaj na fotografiji i da nema problema sa zdravljem njenog sina.

Međutim, tetka je inzistirala da odu do oftalmologa, gdje mu je dijagnosticirana šokantna bolesti. Čudni sjaj u oku uzrokovan je retinoblastom koji je bio prisutan u oba oka.



Srećom, nakon četiri mjeseca hemoterapije smanjeni su tumori. Možemo reći da mu je njegova tetka spasila život primjećujući sjaj na fotografiji. Loša stvar jeste da će ostati slijep na desnom oku trajno.

Ako obratimo više pažnje svako od nas može primijetiti i spasiti nečiji život. Snimite fotografije sa blicem, a ako primijetite bilo koji od sljedećih znakova odmah se obratite liječniku:

    Jedna zjenica  na slici je bijela, a druga je crvena
    Jedna zjenica je crvena, a druga je crna
Svi roditelji bi trebali biti informisani o ovoj bolesti i njezinim znakovima za sprečavanje tumora. Srećom u ovom modernom vremenu svako ima mobitel i fotoaparat da provjeri ovo.

Molimo vas da podijelite ovaj post, kako bi sve više ljudi bilo informisano o ovome!

http://megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar