Dobro dosli

aa

četvrtak, 28. travnja 2016.

Maska ​​za zatezanje kože lica: Nakon 12 nanošenja nećete se prepoznati!

df

Laneno sjeme sadrži velike količine kalijuma, magnezijuma, vitamina E, esencijalnih aminokiselina, uključujući i Omega 3 masne kiseline. Blagotvorno djeluje ne samo na zdravlje čovjeka nego i na kožu kao odlično kozmetičko sredstvo.

Preporučujem da obratite pažnju na korisna svojstva lana za uljepšavanje i mladalački izgled. Za to postoji razlog. Laneno sjeme ima mnogo korisnih osobina o kojim je napisano dosta članaka u časopisima i na internetu. Ali kao što je čest slučaj večini žena je lakše potrošiti novac na skupocjene kozmetičke preparate od korišćenja prirodnih i jeftinih proizvoda koje nam majka priroda nudi.

 
Preporučiću vam fantastičnu masku za zatezanje lica od lanenog sjemena za sve tipove kože. Ukupno 12 seansa i nećete prepoznati sebe, izgledaćete fantastično!





1 kašiku lanenog sjemena prelijte sa 1/3 čaše vrele prokuhane vode, promućkajte nekoliko minuta, zatim pokrijte salvetom i ostavite da stoji do uveče.

Uveče procijedite.

Na očišćeno lice i vrat, nanesite masku sa komadićem vate natopljenim u gustom rastvoru lana i vode. Kada se lice osuši – namažite ga ponovo. Proceduru ponovite ukupno 5 puta.


  Pokušajte u vrijeme postupka nanošenja maske ne pričati i ne smijati se. Najbolje sve raditi u tišini i biti opušten.



Učinci:

Temeljno čisti i uklanja nečistoće iz kože
Podiže konture lica, tonira i zateže kožu
Minimizira velike pore
Vlaži kožu
Radi piling kože
Smanjuje višak sebuma na masnoj koži
Pomaže u sprečavanju nastanka akni i oslobađa kožu od prištića
Usporava nastanak bora i uklanja fine linije zbog svojih jakih anti-aging svojstva
Najinteresantnija komponenta lanenog sjemena je – fitoestrogen. Zahvaljujući fitoestrogenu dobijenog iz hrane, koža žene ostaje lijepa i mlada, čak i u zrelom dobu. Fitoestrogeni čine kožu glatkom, elastičnom, aktiviraju procese obnavljanja, poboljšavaju strukturu kose i noktiju.

Nema komentara:

Objavi komentar