Dobro dosli

aa

subota, 30. travnja 2016.

KREMPITA! ...NAMA NAJDRAŽE!




Sastojci
za kremu:
2 l mlijeka
2 x 170 g šećera
2 vrećice vanilija šećer
2 žlice brašna


200 g gustin
7 jaja
ostalo:
250 g lisnatog tijesta

Priprema
1.
Lisnato tijesto podijelite na dva dijela  i razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za pečenje (20x35 ili okrugli 26 cm).
2.


Svaku koru tijesta nabockajte vilicom, pa  prebacite na preokrenuti lim za pečenje.  Pecite 15 - 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
3.
Od ukupne količine mlijeka odvojite 3 dcl, ostatak stavite da zakuha.
Žumanjcima dodajte 170 g šećera i vanilija šećer, izmiksajte u pjenastu smjesu. Postepeno dodajte mlijeko, a zatim brašno i gustin.
4.
Kada mlijeko zakuha, smanjite vatru, smjesu od žumanjaka lagano ulijevajte i dobro miješajte kuhačom da se ne stvore grudvice. Kad se krema zgusne, maknite je  sa štednjaka i u tako vruću smjesu kuhačom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
5.
Snijeg od bjelanjka napravite tako da bjelanjcima dodate prstohvat soli izmiksajte u čvrst snijeg i onda postepeno  dodajte 170 g šećera.
6.
U kalup u kojem ste pekli tijesto stavite koru lisnatog tijesta, na nju rasporedite vruću kremu i poklopite drugom korom tijesta.
7.

  Kolač ohladiti preko noći, prije posluživanja obilno posuti šećerom u prahu.

http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar