Dobro dosli

aa

petak, 29. travnja 2016.

JOŠ JEDAN RECEPT ZA NAJBOLJI SATARAŠ




Poznato jelo koje se često priprema ljeti. Vrlo ukusno, ne zahtjeva posebni trud ali zbog toga nije manje cijenjeno jelo. Pa evo i moje verzije...

SASTOJCI
2 glavice crvenog luka
500 gr paprika
500 gr paradajza
začin so, vegeta
ulje za prženje
mileram



PRIPREMA
U dublju šerpu staviti ulje i isjeckani na listiće crveni luk. Staviti na vatru i lagano prepržiti luk dok ne postane proziran. Možete koristiti i mladi luk ako imate, onda jelo bude blažeg okusa.

Dok se luk prži, očistiti papriku od sjemenki i peteljki, isjeckati na kockice  i dodati luku. Dosuti malo vode da se dinsta dok ne isječete paradajz. Ako nemate dovoljno paradajza, možete ga zamijeniti sa paradajz pire - pelatom krupnije sjeckanog.



Dodati u sataraš  paradajz, začinite solju i vegetom i nastavite kuhati na laganoj vatri. Kad paprika omekša, sataraš je spreman za serviranje.

POSLUZIVANJE
Servirati sa kašikom milerama radi punoće ukusa.

Izvor:  http://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar