Dobro dosli

aa

subota, 28. svibnja 2016.

PITA SA VIŠNJAMA I PUDINGOM




Pita je čista improvizacija. Mislim da je ukusnija od one koju sam planirala.

Sastojci
500 g tankih kora za pitu
600 g očišćenih višanja
500 ml vode +100 ml soka od višnje
4 kašike pirinčanog mleka
4 kesice vanilin šećera
2 kašike smeđeg šećera


50 g gustina
smeđi šećer
šećer u prahu za posipanje
maslinovo ulje

Priprema
1.
Ugrejati rernu na 180°C.
Zagrejati vodu i sok do vrenja, sipati šećer, vanilin šećer, gustin razmućen u malo hladne vode i skuvati kao i svaki puding.
Ohladiti.
 


2.
Svaku koru poprskati maslinovim uljem, presaviti je na trećinu širine, naneti kašiku pudinga, posuti kašikom višanja i kašičicom šećera i preklapanjen formirati trougao.
3.
Pripremljene pitice staviti na pleh presvučen papirom za pečenje, koji je poprskan maslinovim uljem.
Pitu takođe premazati i peći oko 30 minuta da lepo porumeni.
Posluživanje
Ohlađenu pitu posuti šećerom u prahu.


www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar