Sastojci
1 kg krumpira (oguljenog i izrezanog u malo vece kockice)
2 zlice domace masti
1 zlicica crvene mljevene, slatke paprike
100 gr (pola casice kiselog vrhnja, pavlake)
zacini (sol, papar, Vegeta)
Priprema
1.
Krumpir stavite da se kuha i posolite.
Kad je kuhan, procijedite vodu i pretresite u posudu u kojoj cete servirati.
2.
Rastopite mast i dodajte malu zlicicu slatke paprike. Mast ne smije biti vrela jer ce vam paprika poceti goriti.
Kad mast lagano zapjeni dodajte kiselo vrhnje, zacinite i ostavite malo da provri.
3.
Dobiveni preliv prelijte preko kuhanog krumpira, promijesajte i pospite sjeckanim persunom.
Posluživanje
Ja sam uz to napravila polpete od mljevenog mesa, no salata je sasvim dovoljna.
Moji odusevljeni skroz-naskroz !!!
Posebno mi je drago sto sam osvjezila stara sjecanja. Recept u potpunosti uspio !!
Nema komentara:
Objavi komentar