Dobro dosli
aa
utorak, 10. svibnja 2016.
5 JAKO ZANIMLJIVIH TRIKOVA ZA PRIPREMU UKUSNOG POVRĆA
Vjerojatno niste oduvijek voljeli povrće, a možda ga još uvijek niste zavoljeli.
Kada bi nam, kao djeci, netko servirao tanjur obične kuhane brokule uglavnom bi odlučili kako će to uvijek biti namirnica koju najmanje volimo. No s vremenom počinjemo sami pripremati svoje obroke stoga pogledajte ovih 5 trikova pomoću kojih povrće može postati hrana koju doista želite jesti.
Prženje nije samo za krumpire
przene-tikvice
Svi volimo pomfrit ali ne možemo se složiti da je prženi krumpir najbolji način za unos hranjivih tvari. Umjesto pomfrita probajte peći ili pohati ostalo povrće. Možete pokušati s tikvicama, slatkim krumpirom ili avokadom.
Ne bacajte ostatke
temeljac
Često bacamo dijelove povrća koje nećemo jesti, ali ono što ne znamo je da tako praktički bacamo okus. Sljedeći put sačuvajte listove celera, stabljike, ljuske od luka i ostali “otpad” i spremite ih u zamrzivač (možete ih sve zajedno ubaciti u plastičnu vrećicu). Kada se skupi dovoljno sastojaka možete napraviti vlastiti temeljac i tako dodati ekstra okus svojim jelima.
Pripremite namaz od povrća
namaz-od-povrca
Ako volite humus ili slične namaze možete izmiksati povrće koje vam je pri ruci i tako napraviti finu kremu za umakanje. Garantirano će biti ukusno i zdravo.
Jedite stabljike
stabljika-brokule
Ne volite okus brokule? Možda niste znali da postoji dio ovog povrća koji je sladak i ukusan – stabljika! Jednostavno ogulite vanjski sloj i možete ju jesti sirovu (uz umak) ili ju možete skuhati s ostatkom brokule.
Promijenite teksturu
krem-juha
Ako niste ljubitelj salata ili općenito velikih komada povrća jednostavno im promijenite teksturu. Najjednostavniji način je priprema krem juhe, koju po želji možete i dodatno začiniti.
Koji od ovih trikova planirate prvi isprobati? Podijelite u komentarima.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar