Dobro dosli
aa
četvrtak, 9. lipnja 2016.
PILECI PAPRIKAS SA NOKLICAMA! AKO NISTE OVO PROBALI NEMATE POJMA STA PROPUSTATE! MMMM
Na ovaj nacin je kuhala paprikas moja pokojna baka,moja mama ga tako radi,a evo i ja nastavljam tradiciju.
SASTOJCI
POVEĆE
1 crveni luk
1-2 mrkve
1/2 kom celerovog korjena(moze,a ne mora)
1 crvena paprika
4 krompira
1 kasika paradajz pire (iz tube ili staklenke)
voda za podliti paprikas
2-3 lovorova lista
MESO
4 kom batka sa zabatkom
1 kom bijelo meso
po zelji vegeta
1 kasikica aleva paprika
po zelji biber
malo ulja
NOKLE
2 jaja
5 dobro napunjenih kasika brasna
2 kasike griza
1 dl mineralna voda,a moze i obicna voda
PRIPREMA
Isjeckate na kockice luk i prodinstate ga kratko na malo ulja. # Dodate ociscenu i na kolutove isjecenu mrkvu, celer, papriku isjecenu na kockice, lovorov list. # Dok se to dinsta, operete meso, odvojite batke od zabataka, bijelo meso isjecete na cetvoro i sve to dodate na dinstano povrce. # Dinstajte oko 10 min ili dok meso malo ne pobijeli.U medjuvremenu ocistite krompir i isjeckajte ga na kocke.Dodajte ga mesu, odmah dodajte i alevu papriku i vegetu po zelji, pa dinstajte uz povremeno mjesanje oko 5 min.Sad dodajte vrucu vodu, toliko da vam dobro prekrije sve u serpi. # Poklopite i kuvajte dalje na laganoj vatri, opet nekih 10 min! #
U medjuvremenu pripremite nokle, tako sto cete viljuskom izmutit jaja, dodati brasno, griz i pomalo dodavati vodu.Ostavite da odstoji dok se paprikas kuha. Na kraju dodajte kasiku paradajz pire i nokle vadite viljuskom ili kasikom kako vam je zgodnije.Paprikas je gotov onda kada se krumpir fino da izgnjecit viljuskom i kad se meso lagano da odvojiti od kostiju i kada knedle fino nabubre i isplivaju na povrsinu!Na kraju mozete posuti sitno isjeckanim persunom, biber dodajte po zelji!
Posluživanje
Kao prilog odlicno ide bilo koja salata.Dobar tek i prijatno vam bilo! # SanelaZ isprobala helga44!! cool paprikas u izvedbi Lilly-cool! Svojom izvedbom odusevila sazi!!
Predivna izvedba snjeske-st!
Divan paprikas u izvedbi senijam!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar