Dobro dosli

aa

nedjelja, 26. lipnja 2016.

KADA SVATITE ZAŠTO ONA PEČE LJUSKU OD JAJETA, NIKADA JE VIŠE NEĆETE BACITI (VIDEO)




Jedna od najbogatijih namirnica vitaminima A i B12, kalcijumom i cinkom jesu svakako jaja. Prvo što uradimo kada spremamo jaja, jeste da ga oljuštimo i bacimo ljusku. Ali to je pogrešno. Čak 90 odsto ljuske čini kalcijum, vitalni mineral kostiju, mišića, koji svi bacamo u đubre.
Samo polovina kafene kašike mrvljene ljuske zadovoljava 90 odsto dnevnih potreba za kalcijumom. Tu se nalazi 1 000 – 1 500 mg ovog minerala.


  Da biste iskoristili sve benefite, prokuvajte ljuske jaja u vodi. Ostavite da ključa 10 minuta, kako biste eliminisali sve bakterije.

Nakon toga, stavite je u rernu na 350 stepeni 10-15 minuta, ali taj korak nije neophodan. Kada termički obradite ljusku, ostavite da se dobro ohladi, a zatim je usitnite u prah Kada ste je usitnili, taj prah ostavite u teglicu, kako biste očuvali svježinu.

Kad god pravite neki vitaminski šejk ili bilo koje drugo jelo, samo stavite i pola kafene kašike ovog praha.


  Pogledajte video :




Izvor: narodnamedicina.info

Nema komentara:

Objavi komentar