Jedna od najbogatijih namirnica vitaminima A i B12, kalcijumom i cinkom jesu svakako jaja. Prvo što uradimo kada spremamo jaja, jeste da ga oljuštimo i bacimo ljusku. Ali to je pogrešno. Čak 90 odsto ljuske čini kalcijum, vitalni mineral kostiju, mišića, koji svi bacamo u đubre.
Samo polovina kafene kašike mrvljene ljuske zadovoljava 90 odsto dnevnih potreba za kalcijumom. Tu se nalazi 1 000 – 1 500 mg ovog minerala.
Da biste iskoristili sve benefite, prokuvajte ljuske jaja u vodi. Ostavite da ključa 10 minuta, kako biste eliminisali sve bakterije.
Nakon toga, stavite je u rernu na 350 stepeni 10-15 minuta, ali taj korak nije neophodan. Kada termički obradite ljusku, ostavite da se dobro ohladi, a zatim je usitnite u prah Kada ste je usitnili, taj prah ostavite u teglicu, kako biste očuvali svježinu.
Kad god pravite neki vitaminski šejk ili bilo koje drugo jelo, samo stavite i pola kafene kašike ovog praha.
Pogledajte video :
Izvor: narodnamedicina.info
Nema komentara:
Objavi komentar