Dobro dosli

aa

subota, 4. lipnja 2016.

Istisnula je SOK od paradajza i iskoristila ga za liječenje bolesti za koju su PRESKUPI TRETMANI!

2656


Kada pore postaju začepljene sa prljavštinom, šminkom, mrtvim stanicama kože i drugim nečistoćama, a žlijezda lojnica proizvodi previše od prirodnih zaštitnih ulja na koži, onda su ova ulja zarobljena ispod kože, što uzrokuje bakterijsku infekciju koja rezultira aknama.

To je bolest za koju možemo dati mnogo novca. Naime sigurno potrošite puno novca na tretmane ljepote, kako bi se oslobodili od ove “začarane” bolesti.

Akne su obično uzrokovane stresom, hormonskom neravnotežom, lošom ishranom, higijenom i mnogim drugim čimbenicima. U većini slučaja akne se pojavljuju na licu, vratu, leđima i prsima.

Sa tako mnogo komercijalnih lijekova na raspolaganju, teško je odabrati onaj pravi.Većina od njih su skupi i neučinkoviti, a oni mogu izazvati i neželjene nuspojave. Paradajzje, s druge strane, praktičan i učinkovit prirodni lijek, kao i super-hrana koja pruža brojne druge zdravstvene beneficije. To čini paradajz izvrsnim lijekom za liječenje akni.



Paradajz otvara pore i sprječava nakupljanje bakterija, prljavštine, ulja i mrtve stanice kože koje obično začepljuju pore. Paradajz sadrži antioksidanse koji štite od slobodnih radikala koji uzrokuju akne.

Prirodne kiseline u paradajzu mogu vratiti prirodnu ravnotežu ulja u kožu. On vlaži kožu, ostavljajući je mekom i glatkom. Paradajz sadrži vitamine A, C, K, E, B1, B2, B3 i B6, koji će vam pomoći smanjiti pore i njegovati vašu kožu.

Kako koristiti paradajz  za liječenje akni?

Ovdje je recept za iznenađujuće  vrlo učinkovitu masku od paradajza:

Za pripremu maske prvo morate staviti jedan paradajz u blender i izmiksati ga dok ne dobijete jedinstvenu masu. Zatim nanesite pulpe na kožu i ostavite 15-20 minuta.

Nakon toga isperite lice hladnom vodom, oprati lice s blagim sredstvom za čišćenje, i potapšati peškirom da se osuši. Ponovite ovaj postupak svaki dan.

Nema komentara:

Objavi komentar