Dobro dosli
aa
srijeda, 8. lipnja 2016.
COKOLADNE KOCKE SA JAGODAMA
POTREBNO:
Za biskvit:
6 jaja
6 žlica šećera
4 žlice brašna
2 žlice kakaa
1 prašak za pecivo
10 dkg otopljene čokolade za kuhanje
3 žlice mlijeka
Za kremu:
1/2 l mlijeka
7 žlica brašna
15 dkg šećera
2 vanilin šećera
15 dkg margarina
I još: 1/2 kg jagoda
Za ganache:
4 dl vrhnja za šlag
20 dkg čokolade sa kuhanje
PRIPREMA:
Za biskvit razdvojiti žumanjke i bjelanjke pa miksati žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti. Dodati tada brašno, kakao i otopljenu čokoladu te mlijeko. Na kraju kuhačom umiješati posebno istučen snijeg od bjelanjaka. Biskvitnu smjesu izliti na papir za pečenje u lim za pečenje (38×22 cm), poravnati te peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 175ºC 30 minuta. Pečeni biskvit iskrenuti iz lima, kada se prohladi skinuti papir za pečenje pa ga prerezati po pola kako biste dobili dvije kore.
Za kremu odvojiti 2 dl mlijeka pa pomiješati sa šećerom i brašnom. Ostatak mlijeka zakuhati pa kada provrije polako uliti smjesu sa brašnom i šećerom. Kuhati uz neprestano miješanje 5-6 minuta. Krema je gotova kada se lijepo sjedini i zgusne. U ohlađenu kremu umiješati prethodno mikserom izrađen margarin.
Jagode sitno nasjeckati.
Za ganache zagrijati u lončiću vrhnje za šlag, dodati čokoladu natrganu na kockice pa uz miješanje zagrijavati na laganoj vatri. Ne smije provrijeti! Ganache je gotov kada se sva čokolada otopi i kada smjesa postane ravnomjerno smeđa. Prohladiti uz povremeno miješanje.
Izrada: prvu koru biskvita vratiti u lim u kojem se biskvit pekao, premazati polovicom kreme, složiti preko nje jagode, prekriti jagode ostatkom kreme pa poklopiti drugom korom biskvita. Sve skupa preliti tekućom čokoladnom ganache kremom. Kolač ohladiti na sobnoj temperaturi a potom u hladnjaku.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar