Dobro dosli

aa

utorak, 10. svibnja 2016.

NAJMEKŠE LEPINICE KOJE SAM DO SADA PROBALA...DJECA ĆE SE OBRADOVATI SA OVIM RECEPTOM



Ove lepinice bih mogla jesti svaki dan,onako vruce bez icega ili sa kajmakom,sirom i suhim sirom i uz neku salaticu,savrsene su.
Sastojci
    200 ml toplog mlijeka
    150 ml mlake vode
    1 kesica kvasca
    1 kasicica secera
    150 gr grckog jogurta
    1 jaje


   
2 kasicice soli
    600 gr brasna
    ulje za przenje
    kajmak,sir,suhi sir..

Priprema
    U zdjeli izmijesati mlijeko,vodu,secer i kvasac i ostaviti 5 min.Dodati jogurt,jaje i brasno pomijesano sa soli.Mikserom sa nastavcima za tijesto mijesiti 7-8 min da se dobije mekano,glatko i malo ljepljivo tijesto.


   
Pokriti cistom krpom i ostaviti da naraste.Naraslo tijesto istresti na brasnom posutu podlogu,premijesiti ga i podijeliti na 8 loptica.U tavu nasuti ulja da pokrije dno tave.Svaku lopticu razvaljati na 0,5 cm i peci na ulju po par minuta sa obje strane da porumene.
Posluživanje
Sluziti uz kajmak,sir,suhi sir

Nema komentara:

Objavi komentar