![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEglHlet-M1tpgQibip10r4-NkSmcDjCNIXGafwzTFZLyKxzwshscEkNUyXm9aSawShVImTcYSkLOX5VrcYuMV0XDo1CbyBpIMR65VK8hoSgZMXjl6hfCKhRNqB5y1NeGSMFCBrABilk9m-y/s640/9011e1638eafe5626bd8e3c83.jpg)
Sastav:
• 1 pakovanje “petit beurre” keksa,
• 25 čokoladnih bananica,
• 200 ml kisele pavlake,
• 200 ml slatke pavlake,
• 200g šećera u prahu,
• šlag krema
Priprema:
U veću posudu mikserom umutiti kiselu i slatku pavlaku te šećer u prahu.
U smjesu dodati keks drobljen u vece komade, zatim i bananice drobljene na manje komadice pa ručno promiješati.
Smjesu istresti u prikladan kalup.
Ukrasiti tortu šlag kremom. Ako je potrebno može se odmah servirati, mada bi bilo bolje prije serviranja ohladiti u u frižideru.
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar