![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1usshYD9yDkuUuvXHDNDu_gGuIWlZah2Q4eTmAj7ft0cPK2r_i6oU5WcrR8ICYdCfsegyIAtkb2DmgQTMp0lcDWg5bOJ124iPSuXtqiGWPonvt1QIFjIvV5hbEEsCN1Io7pUCoAqapu8/s640/slika+1.jpg)
Recept je sa nekog pakovanja praška za pecivo, prepisala sam ga u moju tekicu, nek se nađe i eto ispalo je odlično
SASTOJCI
300 g prah šećera
500 g Dobro jutro margarina, Marga ili sl.
3 kisele pavlake ( oko 500-600 g )
400 g Plazma keksa ili sl.
500 g sezonskog ili smrznutog voća
mleko ili sok za namakanje keksa
3 kesice šlaga ( umućenog )
PRIPREMA
1. 300 g šećera u prahu dugo mutiti sa 500 g Dobro jutro margarina, Marga ili sl. Mutiti dok ne postane pjenasto.
2. U dobijenu smjesu dodati 3 kisele pavlake ( plavo vrhnje ) i lagano mutiti kuhačom, varjačom.
3. Na tacnu 40X30 poređati plazma keks prethodno potopljen u mleko ili neki voćni sok.
4. Keks premazati sa 1/2 fila, pa poređati oko 600 grama sezonskog ili smrznutog voća ( mi smo banane a može bilo koje voće; jagode, maline, kivi, marelice, višnje, ili već prema vašoj želji.
5. Preko voća premazati drugu polovinu fila a zatim još poređati 1 red plazma keksa.
Nije isključivo da to bude plazma keks, može i bilo koji drugi sličan keks.
6. Po završetku umutiti 3 kesice šlaga i dekorisati tortu.
Posluživanje
Tortu rashladiti u frižideru i uživati
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar