Dobro dosli

aa

ponedjeljak, 3. listopada 2016.

ONI IMAJU VELIKO SRCE: Pogledajte koje naše poznate ličnosti su ZAVEŠTALE ORGANE!

lepa brena


Lepa Brena odlučila je da zavešta svoje organe, a s obzirom da je oktobar svetski mesec posvećen doniranju organa, pevačica bi uskoro mogla da postane vlasnica donorske kartice, piše "Kurir".


- Brena planira da se priključi akciji jer zna da bi na taj način u javnosti stvorila pozitivan stav o ovom humanom činu. Ona je već sa prijateljima i lekarima pričala na tu temu i samo je pitanje trenutka kada će staviti svoj potpis na donorsku karticu - rekao je izvor blizak pevačici.

Folk zvezda potvrdila je ovu informaciju.

lepa brena Foto: Srbija Danas
- Želim to da uradim! Za mene je doniranje organa normalna stvar. Volim to što nova tehnologija može da pojednostavi život. U to spada i zaveštanje organa - kaže Brena i objašnjava zbog čega se odlučila na taj korak.

- Na taj način može da se spase nečiji život. Ima li šta preče od toga? Mi smo okruženje koje nema priliku da napreduje. Naš evolutivni napredak ide prilično sporo, ali zaveštanje organa je dobro za ljude i mislim da to treba podržati. Kada se detaljno budem informisala o tome, svakako ću potpisati donorsku karticu.


A folk zvezda nije jedina javna ličnost koja se odlučila na ovaj korak. Nacionalnu kampanju Ministarstva zdravlja Republike Srbije "Produži život" prošle godine je podržala ekipa filma "Vir" sa Nenadom Okanovićem na čelu. Organe su zaveštali i Mima Karadžić, Andrija Milošević, Dragan Bjelogrlić, kao i njihov kolega, pokojni Milorad Mandić Manda. Voditeljke Nina Lečić i Nina Seničar takođe su vlasnice donorskih kartica.


http://www.srbijadanas.com

Nema komentara:

Objavi komentar