Dobro dosli

aa

nedjelja, 2. listopada 2016.

Lečenje mioma na prirodan način

miomi lecenje



Šta je zapravo miom?

Skoro svaka peta žena se tokom svog života susretne sa ovim benignim (dobroćudnim) tumorom. Ovo je statistički podatak koji je dosta zastrašujući. Najčešće se javlja kod žena u starosti od 30 do 40 godina, ali postoje slučajevi gde se javlja i znatno ranije. Ovaj tip tumora se javlja na mišićnom sloju materice. Osim u i na materici može da se javi i na jajnicima, jajovodima i crevima. Sama pojava mioma i njihovo povećanje i uvećanje može da izazove hormonski poremećaj estrogena. Miom je ujedno i najčešći tumor ženskog organizma. Što se tiče građe miom je sastavljen iz više slojeva i orkugao je, odnosno, podseća na glavicu luka.


Simptomi mioma

Nešto što može da ukaže na prisustvo mioma žene često zanju da pomešaju sa menstrualnim bolovima ili čak i grčevima u stomaku. Dobro je potnata stvar da svaka žena ima jedinstevene bolove i stepene bolova prilikom menstruacije, pa i ne čudi da se desi da pomešaju vrste bolova. Ako primetite krvarenje van mesntrualnog ciklusa – to može da bude jedan od simptoma pojave mioma. Kada se krvarenje pojavi tokom trudnoće – to je gotovo siguran znam da je u pitanju miom. Uzimajući u obzir veličinu samog tumora – kod obolelih žena može da se javi snažan bol u donjem delu stomaka, vrsta nadutosti kao i osetljivost stomaka. Miom može da postane i veći i tada vrši pritisak na creva i bešiku, pa se javljaju zatvor i teško pražnjenje kao i nemogućnost mokrenja. A kada niste u mogućnosti da mokrite – dolazi do bola i u bubrezima. Trudnice koje imaju miome mogu češće da dožive spontani pobačaj, a i samo održavanje trudnoće postaje veoma komplikovano. I anemija igra ovde značajnu ulogu koja se javlja kada se izgubi dosta krvi.

Kako sve može da se izleči miom

Miomi su veoma blisko povezani sa estrogenom i zato mnogi savetuju posebne režime ishrane pomoću kojih se može sniziti estrogen. Iz ishrane treba odmah izbaciti hranu koja sadrži zasićene masnoće, mlečne proizvode i rafinisani šećer. Ono što je potrebno konzumirati su integralne žitarice, povrće koje ima visok stepen vlakana i biljne belančevine. Naravno, alkohol i duvan treba u startu odbaciti, oni u svemu negativno utiču na organizam. Zaboravite na crni čaj i kafu, proizvode sa veštačkim zaslađivačima, kao i prženu hranu i mesne prerađevine.

Med i čuvarkuća: popularan narodni melem za lečenje mioma. Treba samleti 300 grama listova čuvarkuće u 500 grama domaćeg meda, koje treba ostaviti u frižideru mesec dana. Konzumira se tako što se svako jutro pre doručka pojede po kašika ovog melema.

Kopriva i neven: 100 grama nevena i 50 grama hajdučke trave uz 50 grama koprive, mešavinu treba preliti sa 2 dl tople vode i preklopiti. Treba da odstoji najmanje pola sata, posle se procedi i može da se piju 3 šolje čaja dnevno.

Hajdučka trava i virak: identične količine virka i hajdučke trave treba pomešati, i tada se jedna kašika ove smese prelije sa 2 dl vode i ostavi da stoji bar pola sata. Isto može da se konzumira do 3 šolje dnevno. Terapija sa ovom vrstom čaja može da traje 40 dana.

Rusomača i virak: potrebno je oprati i iseckati 100 grama virka i rusomače – ovo sipajte u staklenu teglu i prelijte sa litrom belog vina. Ovu teglu stavite na tamno i ne previše hladno mesto. Svako jutro promešajte. Dve nedelje treba ovo raditi. Svaki dan popijte po 2dl vina, odnosno na svakih sat vremena jedan gutljaj i tako 30 dana.

Prirodni lek za miome: ovde Vam je potrebno sledeće – 1 kašičica prirodnog meda, 1 ceđeni limun, 1 čaša negazirane prirodne vode, 1 kašika polena i 1 šoljica soka od aloe vere. Priprema je veoma jednostavna – sva sastojke ubaciti u blender. Dobijeni sok se konzumira svako jutro na prazan želudac.

Sok za lečenje mioma: tu su potrebni sledeći sastojci – 1 sveža cvekla, 1 čen belog luka, 1 kašika prirodnog meda, i pola čaše ceđenog soka od šargarepe. Cveklu treba procediti, ubaciti u to izgnječen luk kao i sok od šargarepe. Na samom kraju se u to sve ubaci med, pa se sve ovo dobro izmeša. Sok koji je ovako “nastao” može da se pije svaki dan. Kada se ovo konzumira treba voditi računa da se u cugu može piti do nedelju dana, onda se pravi pauza od najmanje jednog dana i onda opet može 7 dana da se pije.

Ulje žutog noćurka: ova biljka je jedna veoma lekovita biljka koja se koristi prilikom dovođenja u red našeg metabolizma. Žene često koriste ovu biljku za olakšanje menstrualnih bolova, za lečenje neplodnosti, razdražljivosti, uznemirenosti kao i za sprečavanje nastanka cista i ozloglašenih mioma na materici.

Beli luk: univerzalan lek koji može da vam pomogne u pobeđivanju mioma. Može da se koristi i uveče i ujutro po jedan čen.

Ananas: u sebi ima supstance koje efikasno deluju u borbi protiv mioma. Konzumira se ujutro bez dodavanja šećera.

Papain: kao što mu i samo ime kaže – to je enzim koji se može naći u papaji. Papaja se konzumira ujutro na prazan želudac bez dodavanja bilo čega. Nakon konzumiranja papaje nije preporučeno ništa drugo da se uzima bar 30 do 45 minuta. Na taj način će se postići pravo dejstvo ovog enzima koji je veoma uspešan u lečenji mioma.

Đumbir: jedna od najlekovitijih biljaka koja pomaže u lečenju mnogih bolesti. Pomešajte 1 dl destilovane vode i 2 dl 70% alkohola, a sa ovom tečnošću preliti 100 grama što sitnije narendanog đumbira. Ovo sve staviti u teglu i ostaviti da odstoji 3 nedelje uz svakodnevno mućkanje. Posle 3 nedelje procediti tečnost i konzumirati 3 puta dnevno po jednu čajnu kašičicu u manjoj šolji vode.

Postoji i mogućnost operacije mioma, što je nekad rizično, nekad ne. Ali što se podvrgavati nožu kada postoji mnogo načina, i to prirodnih načina za lečenje ovog benignog tumora. Na žalost, dosta žena se bori sa ovim, a sami simptomi su veoma teški, odnosno teško se prepoznaju. Dešava se da se za miome sazna prilikom rutinskog ginekološkog pregleda. Treba se pridržavati rutinskog pregleda kod ginekologa na svakih 6 meseci – jer se nikad ne zna kad se može pojaviti taj nezgodni miom.



http://cajeviza.com

Nema komentara:

Objavi komentar