Dobro dosli

aa

ponedjeljak, 30. svibnja 2016.

SOČNI KOLAČ SA GRIZOM SA MJERAMA NA ŠOLJICE




Ovaj kolač je veoma bogatog ukusa i veoma je sočan. Uz mljevene orahe možete dodati i mljevene bademe ili lješnjake.
Sastojci:
BISKVIT:
4 jaja
1 šolja od b
ijele kafe šećera
1 šolja ulja
1 šolja mlijeka
1 šolja mljevenih oraha



1 šolja brašna
1 prašak za pecivo
250 gr bebi griza
AGDA:
3 šolje šećera
2 šolje vode
KREMA:
2 šlag kreme od vanilije
malo mljevenih oraha
Ovaj kolač je veoma bogatog ukusa i veoma je sočan. Uz mljevene orahe možete dodati i mljevene bademe ili lješnjake. Sastojci: BISKVIT: 4 jaja 1 šolja od b ijele kafe šećera 1 šolja ulja 1 šolja mlijeka 1 šolja mljevenih oraha 1 šolja brašna 1 prašak za pecivo 250 gr bebi griza AGDA: 3 šolje šećera 2 šolje vode KREMA: 2 šlag kreme od vanilije malo mljevenih oraha Način pripreme: Prvo umutiti 4 jaja sa 1 šoljom šećera, zatim dodati 1 šolju ulja i to lagano umutiti. Onda dodati 1 šolju mlijeka, zatim mljevene orahe. U brašno dodati prašak za pecivo i onda 250 gr griza. Dodati brašno u smjesu i sve pomiješati, te presuti u tepsiju. Rernu zagrijati na 250 stepeni pa onda smanjiti na 200 i peći 30 minuta. "U dvije šolje vode staviti šećer i kuhati agdu dok se šećer ne otopi. Kada se kolač ispeće zaliti ga agdom i ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi umutiti šlag kreme i premazati, na kraju posuti mljevenim orasima. Stavitit kolač u frižider da se stisne.
Način pripreme:
Prvo umutiti 4 jaja sa 1 šoljom šećera, zatim dodati 1 šolju ulja i to lagano umutiti.
Onda dodati 1 šolju mlijeka, zatim mljevene orahe. U brašno dodati prašak za pecivo i onda 250 gr griza. Dodati brašno u smjesu i sve pomiješati, te presuti u tepsiju. Rernu zagrijati na 250 stepeni pa onda smanjiti na 200 i peći 30 minuta. "U dvije šolje vode staviti šećer i kuhati agdu dok se šećer ne otopi.



Kada se kolač ispeće zaliti ga agdom i ostaviti da se ohladi. Kada se ohladi umutiti šlag kreme i premazati, na kraju posuti mljevenim orasima. Stavitit kolač u frižider da se stisne.

Nema komentara:

Objavi komentar